Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

 

Mák Kata

 

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.04.25.

 

Hétvégén tartják az Óbudai Futófesztivált, ahol a 10 éven aluliak nevezhetnek az 500 m-es Mini Távra, ahol akár egy szülő is elkísérheti őket. A 2018 m-es távnak nincs alsó nevezési határa, akik pedig a rövidebb távokat kedvelik a Családi futamokat ajánlják, ahol akár babakocsival is indulhattok! Lesznek persze hosszabb távok is, a 3,5 vagy az 5,5 kilométeres pályák, a rendezvény másnapján pedig az igazán nagy kihívást jelentő szakaszoknak vághattok neki , lesz 7 km-es, 10,5 km-es táv, sőt a félmaratonon egyéniben és csapatban is kipróbálhatjátok magatokat!

Pásztón tartják vasárnap a Múltidéző Zsigmond Napot. A korabeli életmódot és gasztronómiát jelenítik meg évről-évre, de lesz jelmezverseny, néptánc bemutató, rajzverseny, sőt a Holdviola Zenekar koncertet is ad majd! Megtekinthetik a lovagi tornát is, lesz Középkori Kaszinó, népi játszótér, póni lovaglás, íjászat, kézműves vásár, középkori játszóház és a lovagi hétpróbán is részt vehetnek majd a gyerkőcök! A rendezvény színapadi programjai 2-től indulnak Pásztón.
 
Vasárnap ellátogathattok az Országos Nemzetiségi Találkozóra is, melyen az országban élő összes nemzetiség képviseltetheti magát népművészeti csoportjaival, annak érdekében, hogy a nemzetiségi hagyományokat megőrizzék, anyanyelv használatuk és koreográfiáik pedig közismertté válhassanak. Lesz népművészeti kirakodóvásár, gyermekcsoport bemutatók, nemzetiségi ételbemutatók, sőt a Nemzetiségi Gálaműsoron is részt vehettek ahol megnézhetitek és meghallgathatjátok a meghívott táncegyüttesek, zenekarok bemutatóit! Az Országos Nemzetiségi Találkozót Ráckevén tartják.
 
Gyomaendrőd a Szabadság téren Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált tartanak, ahol olyan különleges sajtfajtákkal ismerkedhettek meg, melyekkel a boltok polcain nem lehet találkozni. Házi tehén- és kecskesajtok, zöldfűszeres, hagymás, diós, paprikás, füstölt és még sok más ínyencség, ami mellett az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, hiszen a sajt tápanyagokban gazdag élelmiszer, mely esszenciális vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Csatlakozhattok továbbá fáklyás felvonuláshoz, lesz bábelőadás, gólyalábas utcaszínház, tűzzsonglőr bemutató, kirakodó vásár, mászófal, sajtverseny és szuper koncertek, fellép például a Zaprozsec, Ocho Macho és az EDDA is!

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.04.24.

 

A Felfedezők Napja szombaton lesz a Millenárison. Az idei rendezvény középpontjában az éghajlatváltozás áll, az előadások nagy része tehát erről szól majd, viszont a Felfedezők Napja egyben a földrajz ünnepe is, így földrajzi ismereteitek is feleleveníthetitek! Részt vehettek a 7próba játékon, ahol izgalmas feladatokat kell majd megoldanotok, a „Fedezd fel és mutasd meg” fotópályázaton pedig mindenki megmutathatja, hogy milyennek látja a fesztivált! A Felfedezők napja szombaton ingyenesen látogatható 10-19 óráig.

 

Az Egri Csillag Weekend és Food Truck Show egy olyan öt napos rendezvény, ahol 13 borászat, 20 Food Truck kínálatából válogathattok, lesznek kóstolók, bemutatók, sőt 15 koncerten is részt vehettek! Hallhattok soul, jazz és pop dalokat, egyéni hangvételű feldolgozásokban, lesz gitár-szaxofon hangszerekre épülő instrumentális zene, keverve a modern, elektronikus hangzásvilággal és a tradicionálisabb jazz elemekkel, és ha ez még nem lenne elég, hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekarával is találkozhattok Egerben!

 

A Sárkányölő Lovagok Éjszakáját a Diósgyőri várban tartják, melyen Szent György legendás alakját ünneplik egy kis csetepatéval, sárkánytűzzel és csillaglessel. A vár termei is különleges megvilágítást kapnak, egy-egy helyiségben pedig a várnép eleveníti fel a régi idők történeteit. Megtekinthetitek, hogy a végvári vitézek és a török sárkány, hogyan küzdenek meg egymással, lesz tűzzsonglőr bemutató, a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend drámajátéka és harci bemutatója is várja majd az érdeklődőket, valamint előkelő török női- és férfi viselet bemutató is lesz! A csillagok megfigyelésére is lehetőségetek nyílik majd, szakavatott csillagászok útmutatásával, saját papírsárkányotokat is elkészíthetitek, amelyet aztán szélnek is ereszthettek, és feltárul a gyógy-, és fűszernövények titokzatos világa, így megtudhatjátok, melyik konyhai ízesítőnket nevezik „sárkányfűnek”, ha Miskolcra látogattok.

 

Szolnokon színjátszó csoportok változatos műfajú produkciókkal állnak színpadra a Globe Fesztiválon, amelyre mindig meghívás alapján érkeznek a fellépők. Ha szeretnél részt venni egy fantasztikus hangulatú, ifjúsági programokkal kiegészített fesztiválon, akkor látogass el a szolnoki Aba-Novák Kultúralis Központba, ott tartják péntektől vasárnapig a Globe Fesztivált! 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.04.23.

 

A Móri Szent György-Heti Vigasságok keretében többek közt az "Ezerjó Fakanálforgató", borral készülő ételek országos főzőversenyét tartják, így az ország legjobb szakácsai bemutathatják, hogy hogyan is kell elkészíteni a móri paprikás levest és a talkedlit! Az eseményhez csatlakozik majd a sváb tájház is, amely az oda telepített német lakosság életébe enged betekintést, de a lépésről-lépésre újraélesztett hagyományok mellett megtekinthetitek a  „Csuhébabák Mesevilága” című tárlatot, illetve fotó és fazekas kiállítás is lesz. A színpadon fúvós zenekar fellépését, karate bemutatót és a diákművészeti csoportok előadását láthatjátok, sőt meghallgathatjátok Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertjét, a For You acapella együttest, a Kelemen Kabátban-t és a Charlie Band előadását is.

 

A Nyitnikék Fesztivált Sárváron az Arborétumban tartják, ahol lehetőségetek lesz mézkóstolásra, kipróbálhatjátok a csoportos jógát, lesznek továbbá kalandos játékok, szó lesz a gyógyfüvekről is, illetve a virágkötészet mesterségébe is betekintést nyerhettek, csokrok, masnik és virágdekorációk készülnek majd. A rendezvény második napján csatlakozhattok az egész napos reiki, azaz kézrátételes kezelésekhez és a Bach virágterápiához, kóstolhattok különleges nyers ételeket és italokat, a grafológia segítségével elemezhetitek írásotokat, és azt is megtudhatjátok, hogy mit üzenhet a testetek egyes betegségekkel.

 

Az Írottkő Trail egy olyan kihívásokkal teli esemény, melynek célja, hogy minél több embert buzdítsanak az egészséges életmódra, a közös sportolásra, illetve, hogy népszerűsítsék a futást és lehetőséget biztosítsanak a versenyzésre profiknak és amatőröknek egyaránt. 7, 14 és 27 km-es távokon lehet jeleskedni, amelyek indulnak férfi és női kategóriában is! A terep pedig változatos, többségében erdei jelzett turista utakkal, ösvényekkel, minimális aszfalttal, jelentős szintkülönbséggel, panorámás kilátással átszőtt versenyútvonalon száguldhattok majd, és természetesen a legjobbakat díjazni is fogják az Írottkő Trailen! A versenyt rossz időjárási körülmények közt is megrendezik, a helyszín Velem.

 

Zalaegerszegen tartják a Pálinka és Mangalica Majálist, melyen kézműves vásárra, vidámparkra és szuper játszóházakra készülhettek! Lesz motoros felvonulás, hastáncos, társastáncos és kutyás bemutató, tűzijáték és számos hazai híresség is tiszteletét teszi majd a rendezvényen! Színpadra lép többek között a Kárpátia, az Ossian, a Road, Zoltán Erika, az Apostol és a Republic is.