Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

Mák Kata

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.02.23.

Megérkeztek az új mozifilmek! Keanu Reeves-el ismét mint John Wick találkozhattok, aki bár hivatását tekintve visszavonult, továbbra sem nyugszik a bőrében. Ezúttal a 18 éven felülieknek ajánlott filmben minden krimik ősgonoszai, az olasz maffiózók lépnek színre, hogy egy homályos régi szívességre hivatkozva harcba hívják Wicket. Azok után, hogy anno New Yorkot teljes csatatérré változtatta és közben egy sereg gyilkost iktatott ki, elképzelhető, hogy Rómában is valami hasonló történik a John Wick 2. fejezet című filmben, bár a hírek szerint ezúttal egy sokkal nagyobb és sokkal brutálisabb háborúban találja magát. 

Van egy új magyar film a mozikban 16 éven felülieknek a Goldenblog-győztes Bihari Viktóriáról, aki a világot görbe tükrön át szemléli sajátos humorral és persze szabad szájjal. A Tékasztorik című magyar romantikus komédiában Viku élete nagy szerelmét próbálja megtalálni, hogy milyen sikerrel, a mozikban kiderül. A filmben a Linda sorozat sztárja Görbe Nóra és az Üvegtigris Csokija játsszák főhősünk szüleit.

A régi város című 16 éven felülieknek ajánlott amerikai drámában a főhős addig sem egyszerű életét igen megváltoztatja bátyja halála, hiszen felelősséget kell vállalnia kamaszodó unokaöccséért. Kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt, csakhogy ezzel együtt előtörnek a régi emlékek is. Hogy miként sikerül az új helyzettel boldogulnia, A régi város című filmben megtudhatjátok a mozikban.

A Szép álmokat! című olasz-francia dráma kicsit visszarepít minket az időben. A történetben mikor 1969-ben a főszereplő Massimo édesanyja rejtélyes körülmények között meghal, az idilli gyerekkor egy csapásra omlik össze. Később Massimót már a kilencvenes években láthatjuk viszont, aki bár sikeres újságíróként Szarajevóban tudósít a délszláv háborúból, pánikrohamai miatt haza kell térnie. Csakhogy előjönnek újra a gyerekkor traumái, így egy megértő orvosnő próbál segíteni a férfinak, hogy sikerüljön szembenéznie a múlttal.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.02.22.

 

Balatonalmádiban a már hagyományosnak mondható Disznótor és télbúcsúztatón a hétvégén degeszre tömhetitek magatokat, egész nap finom ételeket és italokat fogyaszthattok, a napot disznóvágással kezdik. Részesei lehettek egy télbúcsúztató mulatságnak is, lesz táncház, majd aki elég bátor, megmártózhat a Balaton vizében, de erre a programra előre be kell jelentkezni.

Balatonalmádihoz hasonlóan Alsóörs is készül a télbúcsúztatóra egy igazi farsangi mulatsággal, ahol a régi és új népszokásokat elevenítik fel. Kézügyességeteket is fejleszthetitek, készíthettek kiszebábot, de lesznek folklór műsorok, illetve a nap folyamán több zenekar és fellépő is  szórakoztatja a közönséget.  Egy igazi felvonulásra, télűző menetre számíthatnak az érdeklődők, aminek a végállomása a Sirály-park. Ott minden vendéget forró teával várnak, hogy felmelegedjenek, ahhoz pedig, hogy sikeresen búcsút mondjunk a télnek, a művelődési házban tánccal zárják a napot Alsóörsön.

Győr és Sopron között kb félúton Kapuváron megismerkedhettek a város hagyományos és nevezetes ételével, a böllérmájjal. Még versenyt is indítanak, ahol eldől ki a legjobb főző, illetve sütemény készítő csapat és közben egész nap fellépők szórakoztatják a közönséget. Kapuváron gyógyfürdő is van, aminek vize mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi problémákra is alkalmas. Sőt, nem messze onnan Fertődön található Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója az Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás.

A hagyományokról és a népszokásokról szól az Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán, ahol kezdetben a gyerekeké lesz a főszerep, jelmezes beöltözés és játékos vetélkedők várják a kicsiket, sőt kipróbálhatják a pónilovaglást, a körhintát és ezen felül arcfestésen, lufihajtogatáson is részt vehetnek. Lesz jelmezes felvonulás, ahol az igazi Velencei Karnevált idézik. Egy nagyszabású fánkversenyre is benevezhettek, ahol 3-5 fős csapatokat kell toborozni, akár profi vagy amatőr szinten, helyben készített fánkkal és otthonról hozottal is versenybe lehet szállni. A fánk minden ízével találkozhattok a lekvárostól, a csokison át atúrós, narancskrémes, szalagos, csöröge, vagy rózsa fánkig.

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.02.21.

 

Idén is bemutatkozik a Budapesti Motor Fesztivál, ahol használt és új motorok és persze minden más is vár rátok, ami a motorozáshoz szükséges, ruházat, az alkatrészek és egyéb kiegészítők. A kiállított motorok mellett a Veterán Motor Kiállítás, az Épített Motorok és Autók Találkozója is részt vesz, ki is próbálhatjátok a motorokat és quadokat a helyszínen, sőt egy KRESZ szimulátor is lesz amivel felfrissíthetitek tudásotokat. A Hungexpon a Budapest Motor Fesztivál társrendezvénye pedig a Boat Show, ahol az idén a hangsúlyosabb vízi sportok mutatkoznak be, a fő téma a szabadidős hajózás. Lesz egy 40 négyzetméteres bemutató medence és több versenyt is indítanak. Csomó kötözésben és csomódobásban jártasak előnyben, lesz továbbá hajós ügyességi verseny és részt vehettek az interaktív kiskapitány képzőn is a 8 méteres motoros yachtban.

Első alkalommal lesz Budai Farsangi Fánkfesztivál, ahol street food és több mint 50 féle hagyományos és újvonalas fánk fogja kényeztetni az ízlelőbimbótokat,sőt meg farsangi koktélok is lesznek. A vállalkozó szelleműek még a sütésből is kivehetik részüket, illetve különböző családi programok is lesznek, egy igazi farsangi mulatságra készülhettek a 11. kerületi Kőrösy József utcában.

A Mohácsi Busójárás igazi hungarikumnak számít és már 8 éve, hogy az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján is szerepel. A szokásos zenei mulatságon kívül, gyermek néptánccsoportok és busócsoportok bemutatói szórakoztatják a közönséget. Még futóversenyen, különleges ételek kóstolóján is részt vehettek, de lesz kiállítás is régi busókellékekből, kiegészítőkből, a színpadon fellépnek zenekarok, lesz busó felvonulás, maszkfaragás, szekérdíszítés, dudás találkozó és megnézhetitek a busók csónakos átkelését is a Dunán, a farsangi koporsó vízrebocsájtását és a máglyagyújtást.

Az első szolnoki Feminális Fesztiválon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megtudhatjátok, hogy mi kell nőnek! Megannyi klubbal, neves előadóval, művésszel és sportolóval találkozhattok, akiknek célja, hogy egyfajta szellemi muníciót, gyakorlati ötleteket és tanácsokat adhassanak. Még meglepetés kiállítás is várja az érdeklődőket Sisi királyné életéről. Hogy vajon egy nő milyen információk, élmények birtokában lesz képes kellő önbizalommal megteremteni saját maga és családja harmóniáját, erre a kérdésre is segít többek között választ találni ez a nőknek szóló és a női létet középpontba állító fesztivál. Emellett workshopok, kóstolók, az egészséges életmódot, valamint a test és lélek egységét célzó előadások várják a hölgyeket és családjukat.

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.02.20.

 

A kőbányai pincerendszerben most már szinte hagyomány, hogy a sportkedvelők időnként találkoznak és megmérkőznek egymással. Újra lesz futóverseny, a föld felett ovisoknak, sulisoknak 14 év alatt (300, utóbbi 700 m), illetve indítanak családi futamot is 1400 méteren. A föld alatti alagút kör 4 km, az alagút minimaraton 7 km, az alagút félmaraton pedig 21 km, ez utóbbi váltóban , vagyis 3x7 km-el is teljesíthető. aki viszont nem szeretne futni, de kíváncsi a pincerendszerre, az választhatja a BBU Föld Alatti Túrát is, ahol túravezető ismerteti annak múltját és történelmét.

A Food Truck Rallyn összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért a Millenárison. Az ország legjobb food truckosai persze hagyományos kínálatukkal is előállnak, így a húsimádók és vegák is találnak majd kedvükre való csemegét. Az ételek mellett családi és gyerekprogramokkal is készülnek, lesznek koncertek, chili bemutató és csípős evő verseny, de tartanak workshopokat is, kiderül pl, hogyan érdemes food truck-ot építeni. Bemutatkozik továbbá az ország első, jövőre nyíló sreet food plázája is, melynek látványterveit panorámavetítésen és virtuális valóságon keresztül ismerhetitek meg.

 A Velencei tónál igazi karneváli hangulattal készülnek, a Korzó bejáratánál már artisták szórakoztatják a járókelőket, de láthattok jelmezes felvonulást, amihez csatlakozni is lehet álarcban, vagy maskarában érkezőknek. Láthattok továbbá vidám óriásbábos előadást, lesz jégszobrász verseny, illetve olyan artista és zsonglőr bemutató, ahol a művészek egyedülálló produkcióval kedveskednek. Mire besötétedik aztán indul a télűzés lesz tűzzsonglőr show és "égig érő” máglya, ahol a résztvevőkkel közösen égethetitek el a telet jelképező télboszorkát és vele együtt félelmeiteket.

16 éven felülieket vár egy kiállítás Kecskeméten. Az erényöv valójában az elmúlt 500 év mentalitás és többek közt orvostörténetének hamisításokkal gazdag láncolata, amely sokkal inkább a modern korról szól, pontosabban arról, hogy a modern kor hogyan akarta a középkor kultúráját szemléltetni. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum kiállítása az elképzelt középkori alkotások hamisított műtárgyaival foglalkozik, ahol ezeknek a daraboknak szemtanúi lehettek. A kiállítás Kecskeméten a Katona József Múzeumban található, Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság címen.