Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

 

Mák Kata

 

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.08.14.

 

Az Európai Kerti Vasutak Találkozóján a Vasúttörténeti Parkban  idén is lesznek külföldi vendégek, a szlovén, osztrák és horvát résztvevők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak majd fel az apró sínpályán. A kicsinyített mozdonyok mögé felülhettek és körbeutazhatjátok vele az alagutat és a tavacskával díszített kerti vasúti pályát. Persze a park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatóak, utazás a nagy gőzmozdonyon, a lóvasúton, a sínautóban, vagy kipróbálhatjátok a kézihajtányt is.

 
A hagyományos, minden évben jelentkező virágkarnevál kistestvéreként a legkisebb korosztály számára rendezik Debrecenben a Galiba Gyermekfesztivált, ahol óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai saját maguk által készített kiskocsival vonulhatnak fel, hogy ők is átérezzék a karneválozás örömét! A több napos rendezvényen gyermekkoncertekkel, vitézi tornával, viseletbemutatóval, báb és utcaszínházzal készülnek, a szombati libanap keretén belül pedig ingyenes belépést biztosítanak a debreceni Vidámparkba. A sportosabbak nevezhetnek családi sportnapra, megismerhetitek azt is, milyen libafajták léteznek, lesz Ludas Matyi hasonmásverseny, táncház és látványos rollerbike-felvonulás – rollerekkel és görkorikkal! A Galiba Gyermekfesztivál programjai hétfő délutánig biztosítják a kikapcsolódást.
 
A hegy, a víz, a bor és a szerelem jegyében rendezik a Rózsakő Fesztivált Badacsonytomajon. Ott próbálhatjátok ki, hogy működik-e a jóslat, hiszen a Rózsakő jelentős hatással van a szerelmi életre, ha kicsit megpihentek rajta kedvesetekkel. Erről a Rózsakőről nevezték el azt a fesztivált, lesznek koncertek, rengeteg sztárfellépő, részt vehettek a bortúrán nosztalgia terepjáróval, utazhattok városnéző kisvonattal és rengeteg kulturális esemény is lesz. Megtekinthetitek többek között az Egry festménykülönlegességeket és a Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeumot is! A bátor gyermekek és vállalkozó szellemű szüleik az Élményparkot is meglátogathatják, és persze a színpadon is nagy lesz majd a sürgés-forgás, lesz operett gálaest, latinvarázs karnevál, de meghallgatjátok többek közt a 100 tagú Cigányzenekar prominenseinek koncertjét is Badacsonytomajon.
 
Majdnem szemben a déli parton tartják az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényét a Balatonboglári Szüreti Fesztivált! Idén 2 színpadon szórakoztatnak, a fellépők névsorát erősíti többek közt a Zaporoszec, a Ladánybene 27, az Apostol, a Lord, a BSW és az AK 26 is! Bebarangolhatjátok a kézműves és kirakodóvásár sorait, részt vehettek a szüreti felvonuláson és a vidámparkot is kipróbálhatjátok! Vagy csatlakozhattok vízibicikli-, illetve horgászversenyhez, sőt ha úgy gondoljátok, hogy jók vagytok a konyhában, akkor fakanalat is ragadhattok és találkozhattok a Konyhafőnök nyertesével, Gáspár Beával! 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.08.13.

 

A nagy sikerre való tekintettel már második alkalommal tartanak Helikopter Simogató Nyíltnapot Veszprémben, amely idén fotókiállítással is kiegészül! Láthatjátok a „Rege a Csodaszarvasról - avagy a Legenda feltámad" című fotótárlatot, melyen keresztül betekintést nyerhettek a magyar felségjelzésű Mi-24-es, NATO kódnevén HIND azaz Szarvastehén becenevű harci helikopterek múltjába, jelenébe és jövőjébe. Ezt követően a Forgószárnyalás című magyar katonai helikopteres repülők mindennapjait bemutató képes albumról lesz beszélgetés, a késő délutáni óráktól pedig gyereknek, felnőtteknek egyaránt érdekes programokkal várnak majd minden látogatót! Testközelből láthatjátok majd az Mi-24D helikoptert, amelyet kívülről és belülről is megvizsgálhattok, napnyugtakor pedig a helikopter felújított külső és belső világítását is életre keltik a szervezők, illetve több repülőtéri fénytechnikai eszköz is bemutatásra kerül, mint például egy hatalmas APM-90-es repülőtéri fényszóró!
 
 
Szolnokon pedig Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot tartanak! A versenyre harminckilenc ország csapata jelezte részvételi szándékát. További öt országból pedig versenybírók érkeztek, így negyvennégy nemzet képviselőivel találkozhattok. Az ejtőernyős világbajnokságon legfontosabb a célba ugrás egyéni és csapatversenye, emellett pedig forma- és stílusugrásban is küzdenek majd a helyezésekért. 
 
 
Vasárnap Szilvásváradon is felpezsdül az élet, délelőtt 10 órától egy zenés ébresztővel indítanak, majd részt vehettek ünnepélyes megnyitón és a kenyérszentelésen, végül pedig a Gulyásfőző verseny résztvevői is bemutatkoznak. Aztán indul főzőcskézés az egész napos élő zene mellett, felcsendülnek majd a legjobb magyar nóták, lesz cigány muzsika, operett, a nap végén pedig a 3+2 Zenekar koncertjét hallgathatjátok meg, mely után még utcabálon is mulathattok. 
 
 
Szombaton tartják a Bánki Falunapot, ahol helyi vásárral, színes programokkal, kenyérszenteléssel, koncertekkel és látványos tűzijátékkal készülnek, másnap pedig a Tekerj Bánkon elnevezésű 6 órás biciklis maratont rendezik! A tekerés Magyarország egyik legszebb részén Nógrád megye ékszerdobozában, a bringások egyik kedvenc túraútvonalánál halad és  igen látványos lesz, hiszen sötétedés után a bringások meggyújtják fáklyáikat és ezzel a kezükben tekernek majd a sötétben! 
 
 
A Mesterségek Ünnepe nevű rendezvény célja évről-évre, hogy bemutassa a még élő ritka kézműves hagyományokat, mely mögött a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása is érződik. A rendezvény során közel 50 műhelybe kukkanthattok be, ahol akár ki is próbálhatjátok a különböző szakmákat, de lesznek bemutatók is szakmai előadásokkal és filmvetítésekkel együtt. Közben idén sem marad el a néptánc és a népzene, hazánk legkiválóbb zenészei, énekesei, mesemondói, valamint táncosai csillogtatják meg tudásukat a négy napos rendezvény ideje alatt és természetesen a legkisebbekre is gondoltak, őket színes, változatos programokkal, játékos kézműves programokkal szórakoztatják majd a Budai Várban!