Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

Mák Kata

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.03.28.

 

A Friss Hús Nemzetközi Rovidfilm fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, de ezen kívül családi programokkal is várják a látogatókat. A programok 8-12 éves gyerkőcöknek ajánlott, akik kipróbálhatják magukat operatőrkén, szereplőként, rövid, loopolt videókat is készíthetnek, az egyedileg gyártott gif-jeiket pedig később elküldhetik egymásnak ezzel fejezve ki hangulataikat, érzelmeiket. Az animációs workshopon rövid stop-trükk animációkat is készíthetnek mobiltelefonnal, amit később a moziteremben a gyerekprogramok zárásaként le is fognak vetíteni. Mindeközben folyamatos film, diafilmvetítések, koncertek várják az érdeklődőket, idén először a zsűri odaítéli a legjobb színész és a legjobb színésznő díját is, valamint több különdíjat is kiosztanak.

A Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában interaktív mesekönyv bemutatót tartanak. A szerző maga fogja felolvasni a történetet, majd ezután játékos feladatokkal és művészeti foglalkozásokkal üthetik el az időt a gyerekek és szüleik. A kötethez kapcsolódó programomon térbeli tapasztalatokat szerezhetnek a kicsik és megvizsgálják milyen a világ egy felhő szemszögéből. A saját kezűleg készített felhőket az égboltra is felfüggeszthetik, az elkészült alkotásokat, dekorációkat pedig haza is vihetik, hogy kidíszítsék vele szobájukat. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi lett a kis denevérrel, aki madár akart lenni, hogyan gyógyult meg a kishal, akinek megsérült az uszonya, hogyan élnek a szappanbuborékok, mit tudhatunk meg egy majdnem százéves bácsitól és a vízisiklók királyától, akkor irány a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria. Az eseményre a belépés díjtalan, de előzetes bejelentkezés szükséges.

A Váci Tavaszi Fesztivál több héten át tartó programsorozatában szerdán Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című klasszikus regényének színpadi változatát láthatjátok. Csütörtökön a klasszikussá vált Grease című előadást nézhetitek, melynek szereplői között ismert hazai énekesek is vannak. A péntek este pedig a zenéről szól, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara szórakoztatja az érdeklődőket, akiket leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez a férfi- és női hang érdekes kontrasztjával színesítve.

A felnőtteknek szóló nagysikerű Textúra előadássorozat után, jön a gyerek verzió, a Mini Textúra a Magyar Nemzeti Galériában. Négy népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történetet, amelyeket a Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált. A kis történetek a gyerekek számára is könnyen befogadhatóak, a jelenetek 4 fiatal bábrendező elképzelésében valósulnak meg, a Budapest Bábszínház művészeinek előadásában. A négy jelenet egy időben zajlik, az előadások végeztével pedig a gyerekek egy játékos térkép alapján vonulhatnak át egyik helyszínről a másikra. Ezek után játékos foglalkozás várja a kalandvágyókat, akik szüleikkel együtt fedezhetik fel a Galéria kiállítótereit és egy búcsúajándék után megismerhetik a történeteket inspiráló eredeti műtárgyakat is. 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta a Let's go-ban! - 2017.03.27.

 

Március 29. és április 1. között újra lesz Humor Maraton! Rejtő Jenő születésének 112. évfordulóján a humoristák kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal és nagy adag stand-up comedyval várják az érdeklődő és nevetni vágyó közönséget! A rendezvény négy napos, mely alatt 17 humorista lesz a hangulat felelős, sőt szem és fül tanúi lehettek a 9 órás stand-up rekord döntésnek! A rendezvény első napján a „Gondolatok Köve”-nek felavatásán vehettek részt, majd a rendhagyó ponyvakabarét tekinthetitek meg természetesen Rejtő Jenő jeleneteiből. Persze a Humor Maraton többi napján sem hagynak unatkozni titeket, jól ismert stand-uposok a legjobb poénjaikkal várnak titeket, hiszen ez a rendezvény a jókedvről és a humorbombákról szól majd. Szombaton pedig egy 9 órás Dumarekord döntési kísérletéért izgulhattok.

A tavaly nagy sikert aratott Irodalom Éjszakája idén folytatódik! A Katona József Színház 22 tagja, esetenként a közönség számára nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket 22 ország kortárs szerzőinek novelláiból, 22 helyszínen az érdeklődő közönségnek. Az éjszaka folyamán, magatoknak állíthatjátok össze az útvonalat annak függvényében milyen sorrendben szeretnétek a felolvasásokat meghallgatni, melyeket a Katona társulat tagjai 10-15 percben adnak elő. A felolvasások csütörtök este 7 órakor kezdődnek, amelyek fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor startol.

Hétvégén tartják a Futó Expot, ahol megismerkedhetsz a legnagyobb világmárkákkal, különböző termék-és divatbemutatókon vehetsz részt, lesz még futóbörze és persze a színpadon is zajlanak majd események, tudományos előadásoknak és versenybeszámolóknak lehetsz a fültanúja. Meghallgathatod egy sportszakpszichológus előadását is, találkozhattok olyan Jászai Mari-díjas magyar színésznővel is, aki szintén a futás szerelmese, szó lesz továbbá a futás evolúciójáról, a futó biomechanikáról.  A vasárnap is számos izgalmas előadást tartogat, a bemelegítés fontosságáról, illetve a gyermeksport pszichológiájáról hallhattok előadást. Ha pedig motiváció hiányban szenvedtek, ismert blogger és futóedző bölcs szavai segíthetnek és még 11szeres maratonistával is találkozhattok.

A Miniverzumban a Vonatok hétvégéje alkalmából az építő csapat tagjai tartanak tárlatvezetéssel egybekötött programokat az építkezéstől az üzemeltetésének érdekességein át. A gyerekek megismerkedhetnek a rejtett pályaudvarok, a vezérlőterem titkaival, hiszen az irányítástechnika minden trükkjéről lerántják a leplet és kizárólag a kulisszák mögött látható témákkal is találkozhatnak. A játszóházban kézműves programokkal készülnek, a gyerekek felfedezhetik például, hogy milyen sokféle módon lehet elkészíteni a kedvenc vonatokat.