Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

Mák Kata

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.05.25.

 

6 év várakozás után mozikban a Karib-tenger kalózai új epizódja! A Salazar bosszújában egy ifjú szeretné a Bolygó Hollandira száműzetett apját felmenteni a szolgálat alól, amihez azonban két dologra van szüksége. Poszeidón szigonyára, ami minden átkot képes feloldani, illetve Jack Sparrow segítségére, aki el tudja őt vezetni a szigonyhoz. A mágikus tárgyra azonban többen is pályáznak, például a talpraesett csillagász, Carina, aki az apját szeretné felkutatni, illetve Jack-nek is szüksége lesz rá, hiszen a rettentő Salazar kapitány és legénysége, a gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből és egyetlen cél vezérli őket, végezni akarnak az összes kalózzal, de különösen Jack-re fáj a foguk! Felhúzza tehát a Döglött Sirály nevet viselő hajó a vitorláit és irány a tenger, hogy megszerezzék Poszeidón legendás szigonyát! De hogy sikerrel járnak-e a mozikban járhattok utána és úgy készüljetek, hogy a stáblista után is van egy jelenet.

A Sárkányvadász című új animációs film története szerint a kis álmodozó Timár Misi legnagyobb vágya, hogy olyan bátor sárkányvadász váljon belőle, mint az édesapja. Egy nap a kis Misi megtudja, hogy egy tűzokádó sárkány elszabadult a varázsvilágban és hőn szeretett faluja veszélybe került. A kisfiú elhatározza, hogy egyedül, ő maga nézz szembe a veszélyes fenevaddal. Kalandos útja során persze számos fordulatos eseménybe keveredik és új barátokra is talál, akik segítségére lesznek kockázatos küldetésében.

Charlie Chaplin talán egyik legnépszerűbb filmjét, a Modern időket is megnézhetitek a mozikban, arra való tekintettel, hogy több mint nyolcvan évvel ezelőtt volt annak eredeti bemutatója. A digitálisan felújított verzióban a mára már elavult, de akkoriban modern technikát és az elgépesedett nagyvárosi létet kritizálja szórakoztatóan Chaplin. A történet szerint Charlie-t az őrültek házába zárják, miután teljesen belebolondult a futószalagnál végzett munkába. Felépülése után azonban ahelyett, hogy élvezné a szabadságot, egy utcai zavargásba keveredik, ahonnan rögtön a börtönbe viszik. Szabadulása után ismerkedik meg aztán egy árva lánnyal, aki ennivalót lop, Charlie pedig nem tudja kifizetni azt, így ezúttal ketten kerülnek a rácsok mögé. A film érdekessége még egyébként, hogy először ebben hallhatjuk Charlie Chaplin hangját, egy groteszk dalocskában. 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.05.24.

 

Három napos játékfesztiválra invitálnak mindenkit Budapesten az Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Házba, ahol közel 300 társasjáték áll majd rendelkezésetekre, ezen kívül origamizhattok, elkészíthetitek saját játékotokat, dobálhattok a kerti játékokkal, értékes díjakért is versenyezhettek, a sorsoláson pedig esélyetek van szuper ajándékokat nyerni!  De itt még mindig nincs vége a sornak, megtekinthetitek a kockajátékok kiállítását, lesz Wizard-, Aranyásók Kupa, játszóház, családi és gamer játékok, sőt még egy csocsó asztal is vár rátok! Fontos azonban, hogy a Családi Játék hétvégén egyes játékok előzetes regisztrációt igényelnek, úgyhogy figyeljetek, le ne csússzatok az időpontokról!

Budapesttől 50 km-re Rétságon tartják az Extrém napot a volt katonai laktanya területén! Lesznek elektromos, valamint veterán autók és motorok, rally autók, amiket ti is kipróbálhattok, sőt akár a 20 méter magas drótkötélpályán is végig csúszhattok. Lesz továbbá motoros akrobatika, extrém enduro verseny, dagonya a terepjárósoknak, BMX, Trial, TRX, Paintball, a jó hangulatról pedig stand up comedy, valamint Ganxta Zolee és a Kartell koncert és később dj gondoskodik. 

Kunszálláson tartják a Bajuszfesztivált, ami egy közönség csalogató csinnadrattával indul, sok szeretettel várják az országból és a világból érkező bajuszos vendégsereget! A megnyitó után megtekinthetitek az „Ott kezdődik az ember, ahun a bajusz” című fotókiállítást, „ A kecske szakállára mondom, bajsza van a lónak” című szabadidomító bemutatót, de lesz bábelőadás, csetepaté gyermekeknek fakarddal, felnőtteknek pedig éles elmével, illetve a Csűrcsavaró Táncegyüttes műsorát is megtekinthetitek a Ménkő Banda kíséretében. Közben a bajuszversenyre is benevezhettek, ahova négy kategóriában várják a jelentkezőket: természetes, magyar, kikent-kifent-piperkőc és bajusz szakállal kategóriákban.  Ezután jöhet a nyilvános bajuszmustra, a hazai és külföldi bajuszosok felvonulásával, a Kunsági Bajuszkirállyal, a világbajnokkal, kis- és nagykunokkal, vitézekkel, kapitányokkal és a gólyalábasokkal. De lesznek egész napos programok is, melyen folyamatosan részt vehettek, ezek a bajuszfestés, ragasztás és készítés gyerekeknek, kézműves kirakodóvásár, furfangos játékok, körhinta és antik bútorok kiállítása!

Színes programokkal készülnek a Tapolcai Hősök Napjára, a Honvédelmi és Rendvédelmi Napra! A rendezvényen megnézhetitek a középkori török hódoltság magyar katonáinak fegyvereit és felszereléseit, bemutatják a tüzérségi eszközöket, megismerhetitek a haditechnikát, lesz autó kiállítás, részt vehettek teszt vezetésen is, vagy elmélyülhettek a repülőgép szimulátor, a fénypuska, vagy a rádió távirányítású modellek bemutatóján. De ott lesz még a katasztrófavédelmi labor, láthattok honvédségi, gyalogos harcmodor bemutatót, seregbontó ágyút működés közben, tüzérségi bemutatót az első és második világháborús ágyúkkal és aknavetőkkel, sőt lesz autós üldözés és közelharc bemutató is, valamint szimulált lakástűz oltás. Persze az eseményen a hősökről sem feledkeznek majd meg, számukra hagyományörző tiszteletadással emlékeznek meg az amerikai, német, orosz, magyar emlékműveket magába foglaló II. Világháborús Katonai Emlékparkban és az I. Világháborús Katonai Parcellánál, és emléktábla avatás is lesz. A Tapolcai Hősök Napja  programjait a városban több helyszínen tartják.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.05.23.

 

Idén már 11. alkalommal jön május 26-28 között a Belvárosi Fesztivál Budapesten! A programok a Szabadság téren illetve az Erzsébet téren lesznek összesen négy helyen! A rendezvény első napján, péntek, már rögtön nagyon erős programmal várják az érdeklődőket, fellép többek között Szabó Balázs Bandája, lesz Csend-diszkó, a Belváros testvérvárosainak és nemzetiségi önkormányzatainak műsorát is láthatjátok, a nosztalgia színpadon pedig Zoltán Erika, Korda György és Balázs Klári, illetve Kovács Kati szórakoztatja a közönséget. A klasszikus zenei színpadon több kórus is tiszteletét teszi, de lesz például zongoraművész is a fellépők között. Szombaton fellép a Mary Popkids, a The Biebers és az Irie Maffia is, a nosztalgia színpadon pedig Varga Miklós és Zalatnay Sarolta, míg vasárnap a Cloud 9+ és Péterfy Borit láthatjátok a színpadon, emellett pedig lesznek családi programok, design vásár, zenei játszóház, állatsimogató, kézműves foglalkozások, körhinta ugrálóvár és szuper gyermekkoncertek is!

 

Székesfehérvár belvárosában lesz a Hetedhét Játékfesztivál, ahol a jókedvről a bábművészek, zenekarok, mesemondók és a gyermeknapi hétpróba állomásfőnökei gondoskodnak! Idén az óriás játszótéren klasszikus fiú és lány játékok elevenednek meg. Egy mese is íródott a próbatételekhez, melynek főszereplője Ritka, aki egy nap fogja magát és összecsomagol. Arra a kérdésre, hogy merre veszi az irányt, csak a gyerekek tudják majd a választ! A két napos rendezvényen lesz bábelőadás, zenés, családi koncert, gólyalábasok, tortázás, tálcás játékok, felhővadászat, népi játékok, óriás játékok, tekergőtér, és várjátékok is! Arról se feledkezzünk meg, hogy a Hetedhét Játékmúzeum 2017-ben ünnepli az ötödik születésnapját, így egy szuper meglepetéssel is készültek, azok a gyerekek, akik május 27-én vagy 28-án születtek és a fesztivál idején regisztrálnak az infópultnál, meghívást kapnak egy múzeumpedagógia foglalkozásra, ahova magukkal vihetik az osztálytársaikat, óvodás csoportjukat is!

 

Ócsán tartják a Tejbegríz Fesztivált, ahol annyi finomságot ehettek, amennyi csak belétek fér! Persze ne feledkezzünk meg a tejbegríz evés közben a szuper programokról sem, ami főként a gyerekek figyelmét fogja felkelteni, lesz bábmese az állatok nyelvét beszélő juhászról, interaktív bohóc műsor, Harisnyás Pippi – színházi előadás, és tejbePAPI evő verseny, kizárólag apukáknak. Ezen kívül egész délután vár rátok a tejbe-kvíz, az ugrálóvárak, euro-bungee és a pecsétgyűjtés a Tejúton, garantált nyereményekért!

 

Az ország legnagyobb és legrégibb táncversenye a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, melynek kísérőprogramjai között is bőven tudtok majd válogatni, ha arrafelé kirándultok. Lesz fotókiállítás, népművészeti vásár és koncertek is! A fotókiállításon a 65 éves Magyar Állami Népi Együttesről készült alkotásokat nézhetitek meg, de betekintést nyerhettek a kulisszák mögé, hogy mi zajlik egy-egy felkészülés és próba során és, hogy milyen érzelmek tudnak felszabadulni ilyenkor. A nyitónap a viseletes felvonulással startol, majd a Falusi színek című előadást tekinthetitek meg, utána pedig 13 táncegyttes mutatja be, majd 800 táncossal legjobb koreográfiájukat mind a közönségnek, mind a zsűri tagjainak. A rendezvény utolsó napján a szabadtéri programoké lesz a főszerep, a népművészeti kirakodó vásárban barangolhattok, a Cimbaliband koncertjét is meghallgathatjátok, a gyerkőcöket számos izgalmas foglalkozás várja,a színvonalas rendezvényt aztán végül a Szigligeti Színházban Gálaműsor zárja.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.05.22.

 

Ha szeretnél ízelítőt kapni a hazai divatból, szép modell lányokat látni, mindemellett hazai zenészek műsorát hallgatni és egyben segíteni, akkor holnap irány a Vörösmarty tér! Délelőtt  10.30-13.30 között jótékonysági divatbemutatót tartanak a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány támogatására a Gerbeaud-ház teraszán, ahol operetténekes, jazz band, szaxofonos és hazai pop énekes gondoskodik a jó hangulatról. Az esemény ingyenes, nem kell belépőt fizetni.
 

Újra jön az Ezer Lámpás Éjszakája, melyre évről-évre egyre több hazai nagyvárosban fordítanak figyelmet. Az idén május 28-án 13 városban jótékonysági koncertekkel, családi programokkal és bűnmegelőzési felvilágosítással várnak minden érdeklődőt a helyszíneken. Közel 60 együttes és énekes vállal szerepet a kampányban, az est fénypontjaként pedig országszerte egy időben 21.30-kor összesen 10 000 világító lufit engednek a magasba a résztvevők, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat. Budapesten az 56-osok terén várják az érdeklődőket, ahol fellép Szabyest, a ByTheWay, Opitz Barbara, Curtis, a New Level Empire, Hevesi tamás és Barátai és Király Viktor is. Gyerekprogramok is lesznek, a Karancs Speciális Mentőszolgálat és Észak-Mátra Mentő Egyesület sátrában lesznek mentési bemutatók, akadálypálya, ügyességi verseny és rajzverseny,  légvár, arcfestés, lufihajtogatás, illetve a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége kutyás bemutatóval is szórakoztatja a kicsiket, míg a felnőttek pedig ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt!
 

Hétvégén gyereknap! Budapesten szombaton a Klebersberg Kultúrkúriában kapnak főszerepet a csemeték! Hallgathattok gyermekkonceret,  ahol a dalok elsősorban az állatok és a gyermekek világáról szólnak. Láthattok báb előadást is, ami Szerencsés János történetét meséli el. Az ingyenes programok között lesz még bűvész műsor, Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág - Játékos Tudomány, valamint Labdacsata, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház, hempergő, valamint Kalandjáték Meseország, ahol szükségetek lesz az ügyességetekre is! 
 

A Zenélő Budapest nevű rendezvény keretében ingyenes minikoncert sorozaton vehettek részt máj.26. és aug.18. között. Több mint 500 ingyenes szabadtéri koncert vár rátok, Budapest legjobb muzsikusaival és egy exkluzív hangverseny sorozattal! A helyszínek közt szerepel többek között a Vajdahunyad vár, ahol az erdélyi népzenével ismerkedhettek meg, a Magyarság Házánál a fafúvosok adnak koncertet operaénekesekkel, a Várkert Bazárnál szaxofonegyüttes múltidéző dallamait és a huszárruhás rézfúvósokat hallgathattok, a Szent István Bazilikánál harangjáték és fuvolaszó lesz, a Deák tér, Vörösmarty tér, Kristóf térnél - kürtök és fuvolák vetélkedése, a Műcsarnoknál - klasszikusok jazz, a Margitszigeti Zenélő Kútnál - női vonósnégyes klarinétművésszel, a Központi Vásárcsarnoknál – cigányzene és a Gerbeaud Cukrászda teraszánál - hárfa, és egy fantasztikus hegedű duó várja az érdeklődőket!