Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

 

Mák Kata

 

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.11. 22.

 

A Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál ah idén is többek közt a környezetvédelem feladataira és problémáira kívánja felhívni a figyelmet. A bemutatón természetes, illetve újrahasznosított alapanyagokból készült környezettudatos iparművészek által tervezett, különleges, egyedi öko-design kollekciókat láthattok a Klebersberg Kultúrkúriaban, illetve bemutatnak öko-design, slow design és alive design tárgyakat, valamint a környezeti problémákra és a természet szépségeire reflektáló képzőművészeti alkotásokat.

A Váci Kaleidoszkóp Nemzetközi Vers Fesztiválon  versmondók, versfilmek, versszínházi előadások és verszenei koncertek versenyeznek. Az idén Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve Arany-emlékestekkel, pódiumi előadásokkal, színpadi produkciókkal és vetítésekkel készülnek, hallhatjátok Arany János verseit, megtekinthetitek a Buda Halála című előadást, Arany balladái után a Nyugat kabaré című vidám verskoncertet is élvezhetitek, melynek során a verszenei trió a kuplék és a költészet izgalmas világába invitálja a nézőket.

Siófokon is már kezdenek hangolódni a közelgő ünnepekre, méghozzá a főtéren kialakított hangulatos adventi vásárral, ahol a vendéglátók finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal várják az érkezőket, lesznek népszerű sztárfellépők, kézműves foglalkozások gyerekeknek, ünnepi koncertek, illetve a belváros szívében a jégpálya várja majd a korcsolyázni vágyókat! A téren a Betlehemet is felállították, a színpadon a hétvégeken pedig gyermekcsoportok segítenek majd feleleveníteni a karácsonyi ünnepkor hagyományait. 

A Kecskemétre látogatóknak Téli Fesztivállal kedveskednek, melynek helyszíne a város történelmi főtere. A rendezvény a város híres épületeihez és intézményeihez is kötődik, illetve különböző művészeti ágakat is bemutat. Vár rátok kézműves és hungarikum vásár, megismerhetitek a téli ünnepkörhöz kötődő polgári szokásokat, rituálékat, illetve a tárgyalkotó művészettől az előadó művészeten át szinte mindent. Ezen kívül lesz az adventi gyertyagyújtás, ajándékműsorok, akinek pedig van kedve, korcsolyázhat is Kecskeméten a Téli Fesztiválon. 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.11. 21.

 

Bánhorvátiban tartják a Krumplis Lángos Fesztivált, ahol a lángos elkészítésével, a görhővel, a herőcével, a laksával és a farsangi fánk titkaival is megismerkedhettek. A vásári forgatagban számos néptánc bemutatóval is készülnek, lesznek citera előadások, az általános iskolások és az óvodások műsorát is megtekinthetitek! A gyerekeknek pedig lesz népi játszótér, arcfestés, kézügyességüket pedig a csuhébáb készítés, a gyékényfonás, vagy a gyöngyfűzés közben fejleszthetik.

Szegedtől nem messze Mórahalmon Pálinka Versenyt és Tepertő Fesztivált tartanak! A programok között lesz tűzzsonglőr bemutató,  tombolasorsolás, kézműves vásár, kóstolók, az eseménydús napot pedig Dobrády Ákos koncertje zárja majd!

Jön Magyarország legnagyobb télköszöntő madárfesztiválja, a Tatai Vadlúd Sokadalom. A látogatókat ilyenkor sok érdekes program várja, pl. lúd teleszkópos megfigyelés, lesz gyereksátor, madárgyűrűzés, állatbemutatók, kézműves kirakodósávár, érdekes előadások, az idei év díszvendége pedig nem más, mint a Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park Igazgatóság és a 40 éves Bükki Nemzeti Park. Ezen kívül részt vehettek az egész napos madármegfigyelő versenyen, megtekinthetitek a vadludak kirepülését és a lovas solymász hagyományőrző bemutatóját, lesz Madarak és Fák műsora, filmvetítések és számos madárfajtát megismerhettek! A madarak többsége a nagy lilik, de lesznek olyan ritka, vagy akár globálisan veszélyeztetett fajok is, mint az örvös lúd, apácalúd, kis lilik és a vörösnyakú lúd.

A Forgatókönyv című vígjáték december 6-tól érkezik a színházba. A színdarab 1939-ben játszódik Hollywoodban, ahol harci helyzet van, bár kissé különböző, mint amire Európa készül. Egy filmgyár nagyhatalmú főnöke lefúj egy filmforgatást, kirúgja a forgatókönyvírót és a rendezőt, hogy két vadonatúj emberrel vágjon bele a munkába. Bezárkóznak egy szobába, felszerelkeznek banánnal és mogyoróval és nekivágnak a munkának, hiszen néhány napjuk van, hogy felidézzék az eredeti regényt és eljátsszák a készülő történet alakjait; férfiakat, nőket, csecsemőket, időseket, fehéreket és feketéket. Munkájuknak aztán meglesz a gyümölcse, hiszen végül elkészül a forgatókönyv ahhoz a filmhez, ami minden idők legnagyobb dobása lesz, az Elfújta a szél. 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.11.20.

 

Minden évben november utolsó hétvégéjén tartják a Társasjátékok Ünnepét! Több mint 300 asztalon, 6 teremben lesz lehetőségetek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai, stratégiai, parti-, családi és gyerek társasjátékokat és közel 60 játékmester segít eligazodni a számtalan társasjáték között. A látványos játékbemutatók mellett különféle helyi versenyeket is indítanak, sőt az idei Társasjátékos Olympia versenysorozat döntőjét is megtartják.  Az országos döntőkön minden versenyszámból kétszemélyes játszmákra készülhetnek a versenyzők összesen hat versenyszámban.

A hét utolsó napjain a Néprajzi Múzeum Karácsonyváró rendezvénysorozata is vár rátok december 17-ig. Minden vasárnap délután 5-től egy-egy pécsi közéleti személyiség mondja el adventi gondolatait, amit gyertyagyújtás és zenés műsor kísér. A nyugati keresztény hagyomány első adventi gyertyájának meggyújtása apropójából most vasárnap református lelkipásztor beszél a várakozás időszakáról, a karácsonyváró muzsikákat pedig fuvolán és gitáron adják elő. Valamennyi vasárnap lehetőség van hozzájárulni rászoruló gyermekek karácsonyi öröméhez is egy-egy csomag édességgel, szaloncukorral. Az összegyűjtött ajándékokat a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítványon keresztül juttatják el a gyerekekhez. 

A budapesti Szent István tér ismét pompás köntösbe öltözik, a Bazilika pedig monumentális fényfestést húz magára! A 14 éven aluliak ingyenesen kipróbálhatják a korcsolya pályát is, sőt akár hétvégente az ingyenes korcsolya oktatáson is részt vehetnek! A Bazilika épületét minden nap sötétedéstől az advent hangulatához méltó, lenyűgöző fényvetítéssel díszítik, illetve számos kulturális programmal is várják a látogatókat!

A Magyarországi Újbor és Sajtfesztiválon a Városligetben lehetőségetek nyílik megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és a legfinomabb sajtféleségeket. A fesztivál ünnepélyes megnyitóval indul, majd fellép a Három Tenor, az In Vino együttes, továbbá Azurák Mihály boros verseit is meghallgathatjátok. Ezek után díjazzák a Kárpát-medence és Magyarország legjobb újborát és az év sajttermelőjét is! Felvonulnak a Magyarországi Borrendek, a Magyar Sajtlovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, illetve az adventi újbort és a sajtot is megszentelik majd!