Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

 

Mák Kata

 

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.02.23.

 

Magyarország legnagyobb nemzetközi tetováló rendezvénye a Budapest Tattoo Convention, ahol egészen az alapokig viszik vissza az érdeklődőket, de szó lesz a tetoválás és testmódosítás jelentőségéről és a rács mögötti körülményeiről, részt vehettek továbbá versenyeken, vagy a ’’Miss Tattoo’’ tetovált szépségversenyen. Láthatjátok a Star Wars Art Group kiállítást is, lesz tetoválás és piercing ajándékutalvány sorsolás, valamint tetoválógép beállítás és építés-workshop is, illetve folyamatos koncertek is várnak rátok, fellép például Ganxsta Zolee és a Kartel!

 

A linedance egy olyan formatánc, illetve sortánc, amit a táncosok sorokban rendeződve country zenére ropnak. Az Országos Linedance és Country Fesztiválon a jókedv és a vidámság garantált, a  rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék kis hazánk számos linedance klubját, összehozza a régi és új barátokat, illetve a rendezvény célja, hogy az ország távoli pontjairól érkező csapatok minél több táncfajtát megismertessenek a közönséggel. A bátrabbak részt vehetnek a táncversenyen is, valamint hazánk kiváló country zenekarai is jelen lesznek, úgyhogy mindenki kifulladásig rophatja majd az ő zenéjükre. 

 

A Pedagógus Expo fő célja, hogy egy olyan napot töltsetek el pedagógus társaitokkal, melynek során nem csak szakmailag újulhattok meg, hanem számos élményre és új motivációra is szert tehettek! A programok között meghallgathattok egy neveléstudományi kutatót, egy ferences rendi szerzetes előadását, megtudhatjátok, hogy hogyan lehet a mozgás a fejlesztés eszköze, sőt a számos előadás, workshop és kerekasztal beszélgetés mellett jó néhány szórakoztató programra is ellátogathattok, például egy mesekoncerten is részt vehettek. Ennek keretében a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, alkotják meg a mindenki számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

 

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat célja, hogy az erdő és a zene, valamint a művészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítsa a résztvevőket! A programok ma délután három órakor kezdődnek  szakvezetéses sétával, melynek során megismerhetitek Szurdokpüspöki természeti értékeit, erdei életközösségét és telelő madarait, majd akár a madárodú készítésben is részt vehettek. Ezt követően kipróbálhatjátok magatokat a kézműves foglalkozásokon, megtekinthetitek a fotópályázatot, lesznek népzenei koncertek, a napot pedig a táncházzal és a közös énekléssel zárják majd.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.02.22.

 

Eljött a nap, új filmeket láthattok a mozikban, pl. érkezett egy animációs film, amire elvihetitek a gyerekeket! Az egy Hihetetlen történet az óriás körtefáról című mese során megismerhetitek Mitcho-t és Sebastian-t, a kalandvágyó kis állatkákat, akik egy nap palackba zárt üzenetre bukkannak a tengerparton. Kiderül, hogy azt a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, akit a Titokzatos Szigeten ejtettek fogságba. Elhatározzák, hogy kiszabadítják a polgármestert, útnak is indulnak, mely során persze számos kalandba keverednek és olyan felfedezéseket tesznek, ami örömmel fog szolgálni a városunknak. 

Steven Spielberg rendezésében A Pentagon titkai című filmet is választhatjátok Meryl Streep és Tom Hanks főszereplésében, akik a Nixon-kormányzat ügyeskedéseiről rántják le a leplet. A történet 1971 júniusában játszódik, amikor hatalmas botrány rázta meg az Amerikai Egyesült Államokat. A The New York Times részleteket közölt egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá vált, hogy az USA kormánya félrevezette az embereket a vietnámi háborúval kapcsolatban. 

A víz érintése című, 16 éven felülieknek ajánlott újdonság a hidegháborús Amerikában játszódik 1962 tájékán, egy szigorúan őrzött kormányzati létesítményben. ott dolgozik takarítónőként a magányos Elisa, aki elzárva él a külvilágtól. A nő élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor kolléganőjével  felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt, akivel Elisa ráadásul furcsa viszonyba lép. 

Mozikba a 16 éven felülieknek ajánlott Éjszakai játék című amerikai vígjáték is. A főszerepben Jason Bateman és Rachel McAdams, akik egy házaspárt alkotnak a vásznon. Hetente egyszer összejárnak barátaikkal társasjátékozni, a játék azonban egy napon komolyra fordul, amikor egyik barátjukat elrabolják, azonban mindenki azt hiszi, hogy ez is csak a játék része. A baráti társaság a rablók nyomába ered és elindul a rejtvényfejtés, hogy felgöngyölítsék a titokzatos bűntényt.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.02.21.

 

Az Almádi Téltemető és Tavaszköszöntőn hatalmas mulatsággal, finom ételekkel, italokkal és fergeteges hangulattal készülnek a hétvégén! A programok már reggel 8 órakor startolnak disznóvágással az Erzsébet ligetben, majd láthatjátok a téltemető-tavaszköszöntő műsort és a táncházat! A műsor után a bátrabbak meg is mártózhatnak a 3 fokos Balatonban Schirilla György vezetésével! 

 

Szolnokon a lélek és a test egészsége, az otthon, a család és a hivatás témák jegyében jelentkezik a Feminális Fesztivál, ahova azokat a nőket várják, akik úgy érzik, itt az idő, hogy a saját kezükbe vegyék életük irányítását! A rendezvényen megismerkedhettek például a Nincs időm olvasni kihívással, találkozhattok Rubint Rékával, aki az egészséges életmódról tart majd előadást és inspirálja a közönséget a mozgáshoz, de lesz még főzőshow, megtudhatjátok, hogy hogyan lehet fejleszteni az érzelmi intelligenciát gyermekkorban, valamint az endokrin betegségekről és azoknak a kezeléséről is megtudhattok minden fontos információt. Kiderül tovàbbá, hogy melyek 2018 legtrendibb színei és mintái, a hétköznapi öltözködés alapjai és még stílustippeket is kaphattok. Akik pedig szívesen töltenék ezt a napot a relaxálás jegyében, azoknak ott lesz az arc- és kézmasszázs, a sminkelés, a manikűr, a koktélbár és a péksütemény kóstolás is!

Székesfehérváron lesz az Országos Méhésztalálkozó és Vásár, amelyhez idén az első Fejér Megyei Mézfesztivál is csatlakozik! Az eseményre ellátogatnak az ország és határon túli Mézlovagrendek, ott lesz a Mézkirálynő a Mézudvarhölgyeivel és természetesen a számos méz különlegességet is megismerhettek! Hallhattok előadást A méhészet szerepe a mezőgazdaságban, vagy a Légzésvédelem a méhészetben címmel és megtudhatjátok, hogy hogyan kell védekezni az atkák ellen. A kiállítás ideje alatt lehetőség lesz véradásra is, valamint gyűjtést is szerveznek egy tragikus körülmények között elhunyt méhész családjának is.

Ezúttal Rábahídvégen lesz Kolbásztöltő verseny, melyen 3-5 fős csapatok indulhatnak. Minden társaság 10 kg kolbász alapanyagot kap majd, ebből kell elkészíteniük saját receptjük alapján a lehető legfinomabb kolbászt! Fontos, hogy a kellékeket mindenkinek magának kell vinnie és délig mindenképpen el kell készülnie a finomságoknak, hiszen 2 órától már indul a kóstolás. A Rábahídvégi Kolbásztöltő versenyen élőzene is lesz.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.02.20.

 

Idén is ellátogathattok a Budapest Boat Show-ra! A vitorlázás és a hajózás szerelmeseinek lesz Budapest Boat Show Mozi, sőt végig mustrálhattok egy hazai fejlesztésű oktatóhajót, illetve számos előadást és bemutatót hallgathattok meg pl. a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától. Kipróbálhatjátok a szimulátorokat is, lesz modellvitorlás verseny és a gyerkőcök sem fognak unatkozni, hiszen őket várja a csomózó fal, a kötéldobás vagy a próba „vitorlázás”.

 

Újra jön a Wamp Design Vásár, ahol egész nap személyre szabott stílus- és öltözködési tanácsadáson is részt vehettek, megismerhetitek, hogy számotokra melyek a legelőnyösebb öltözködési trükkök, ruhafazonok és színek! Ha pedig meglesz a megfelelő ruha, utána hajformázási és smink ötletekkel is várnak majd titeket, valamint arra is lehetőségetek lesz a Wamp Design Vásáron, hogy a képzőművészek által tervezett jelmezeket felpróbáljátok és különböző karakterek bőrébe bújjatok.

 

Szigethalmon tartják a Farsangi Kézműves Délutánt! Elkészíthetitek majd alakoskodó álarcaitokat és maskaráitokat, valamint saját télűző bábuitokat is megvalósíthatjátok, a lényeg, hogy minél hangosabban csörömpöljenek! Ezenkívül részt vehettek majd a közös csörögefánk készítésében is, a rendezvényt pedig a helyi általános iskolások maskarás télbúcsúztató műsorával zárják Szigethalmon.

 

Ellátogathattok a Kertesi-Kocsonya mustrára is, ahol akár két versenyszámban indulhattok, a hagyományos kocsonya, vagy a különleges, húsmentes kocsonya számokban! A díjazás kategóriánként történik, plusz a zsűri valamennyi versenyző közül kiválasztja a legjobbat, akit ezután 1 évig a Kocsonyakirály cím illet meg és az ezt tanúsító, hímzett szakácskötényt is megkapja mellé.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2018.02.19.

 

Idén is megrendezik a cseh és szlovák Filmkarnevált, melyen a filmek történelmi témákat dolgoznak fel, illetve a már említett nemzetiségek történelmének fontos időszakaira reflektálnak, valamint napjaink társadalmi problémáira fókuszálnak, például a nők elleni erőszakra vagy az öregedésre. Ezek mellett egy Menzel-maratonra is számíthattok majd, ugyanis Jiří Menzel 50 éve 1968-ban kapott Oscar-díjat a Szigorúan ellenőrzött vonatokért, illetve most ünnepli 80. születésnapját is.

 

Ellátogathattok a Kórusok Téli Éjszakájára is, ahol hazai amatőr kórusok mutatkoznak be. A kórusokat 6 stíluskategóriába sorolták, népzene, klasszikus, könnyűzene, kortárs, régizene, gyerekkórus, összesen 20 koncert lesz. A fesztivál záróakkordja egy közös éneklés, de a fesztivál megnyitója is különleges, az éneklő utca a Kodály Köröndnél, amely után a fellépők 1-1 perces bemutatkozó koncerteket tartanak, egymásnak adva át a hangot.

 

A rossz időre való tekintettel hétvégén elmarad Kecskeméten a Palacsinta Fesztivál! ÁPRILISBAN PÓTOLJÁK:) Lesznek palacsinta különlegességek, palacsinta sütő és evő versenyek, színpadi programok, koncertek, részt vehettek népi mesterségek bemutatóján, megtekinthetitek a régi magyar használati tárgyak kiállítását, sőt megválasztják a palacsinta királyfit és királylányt. 

 

A Borforraló Fesztivált hagyományosan minden évben február utolsó szombatjára tervezik. Az eseményen rengeteg finom forró italt kóstolhattok meg és a színpadon is zajlanak majd az események, fellép például az Új Fiesta, Baby Gaby este pedig a Retro Discon tombolhatjátok ki magatokat.