Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

 

Mák Kata

 

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.09.19.

 

Az Őszi Ízkavalkád Fesztiválon a 18. kerületi Kossuth téren számos finomság közül válogathattok, illetve őstermelők és kézművesek is várnak benneteket a portékájukkal! A rendezvény vendége Franciaország lesz, így annak gasztronómiája és kultúrája kiemelt szerepet kap! Az eseményen fellép Xantus Barbara, aki francia sanzonokat énekel, a francia táncházban tanulhattok néptáncot, de lesznek harmonikán játszott dalok, rengeteg koncert és a gyerkőcök sem fognak unatkozni, hiszen őket gyerekfoglalkozások, játszóház, ugrálóvár és homokfestés is várja.

Szombaton 10 és délután 4 között Információs Napon vehettek részt, mely a Babavárók – Kórházválasztó, Középpontban a nő, aki gyermeket szeretne elnevezést kapta! A rendezvényre főként kismamákat, babát tervező párokat, illetve azokat várják, akik keresik az utat a szülővé váláshoz, illetve azokat, akik szeretnének több budapesti állami kórházat, annak szellemiségét, szakembereit megismerni, mert épp kórház, vagy orvos választás előtt állnak. Bemutatkoznak majd az állami szülészetek, hallhattok előadást a jó szülő gyermek kapcsolat alappilléreiről, a lombik programokról, a természetes fogantatás tudományáról, a méhnyakrák megelőzéséről, az örökbefogadásról, egy szóval mindenről ami fontos lehet azoknak akik gyermekvállalás előtt állnak. Ezen kívül lesz még kismama, vagy baba, anya, apa fotózás, sőt pocakfestésre is lesz lehetőség a Babavárók Információs napon Budapesten a Könyves Kálmán körút Mester utca sarkán található bevásárlóközpontban. 

A Mesefesztivált Veszprémben tartják, ahol bábelőadások, népszerű és kevésbé ismert mesék, koncertek, vendégművészek, szakmai programok és mesés játszóház is lesz! A pedagógusokat is sok szeretettel várják számukra a drámapedagógiai és kézműves foglalkozások lehetnek majd érdekesek! A rendezvény célja egyébként, hogy minél több módon felelevenítsék és népszerűsítsék a mesét, illetve a mesemondás és a mesehallgatás hagyományait!

A Romantikus Reformkor Fesztivál egy hagyományos múltidéző rendezvény Balatonfüreden gasztronómiai versennyel, reformkori ételek kóstolójával és 400-nál is több, korhű jelmezbe öltözött résztvevő felvonulásával! A programok között szerepel operett műsor, bábszínházi előadás, folklór műsor, népi és iparművészeti vásár, fa körhinta és játékpark, mozivetítés, a felnőttek kóstolhatnak reformkori borokat, sőt indulhattok reformkori sétára is és még számos egyéb izgalmas programmal is készülnek Balatonfüreden, amelyek a reformkorhoz köthetőek.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.09.18.

 

Budapesten a Deák téren szombaton egy globális videó üzenet elkészítésében vehetsz te is részt aminek témája a béke, ami összeköti az embereket. Ehhez első lépésként a járókelők érdeklődését kell felhívni figyelemfelkeltő feliratokkal és táblákkal. Ezt követően párokban, egymással szemben kell leülni, majd egy percig, vagy tovább egymás szemébe nézni. Egyrészt megtapasztalhatod, hogy milyen különleges élmény tartós szemkontaktust felvenni és fenntartani egy ismeretlennel, másrészt mivel az eseményről fotó-, és videoanyag készül, benne lehetsz abban a filmben, melyet az összes résztvevő város anyagából állítanak össze. Világszerte ugyanis már több hasonló jellegű kísérlet volt a The World's Biggest Eye Contact Experiment, azaz Világ Legnagyobb Szemkontaktus Kísérletére, melynek szombaton délután 3 es 6 óra között a Deák téren ezúttal te is részese lehetsz. 

Ezúttal nemcsak megkóstolhatod a főváros legfinomabb palacsintáit, a palacsinta sütő versenybe is benevezhetsz, de a versenyzőnek kell vinni az alapanyagokat és a palacsintasütőt. 1 darab palacsintát kell sütni, tálalni, a zsűrinek bemutatni és átadni. Lesz palacsinta szlalom, palacsinta evő verseny, palacsinta kitartó verseny, sőt beülhetsz a drifttaxiba is, ahol ha a kezedben tartott palacsintádnak nem esik baja, úgy fizetik a taxizásodat. Kedvedre válogathatsz közben az amerikai, az óriás, a sós, vagy az édes, a glutén, a cukor, a tojás, vagy a mindenmentes palacsintákból. A gyerekeknek lesz arcfestő, játszóház, vidámpark, körhinta, aszfaltrajzverseny is, valamint ládavasút, népi játszótér, fellépnek tovàbbá zenekarok és még tánc és divatbemutatóval is készülnek. A 18. kerületi Fővárosi Rendezvényparkban tartott Palacsintafesztiválon segíthetsz is, hiszen a rendezvény karitatív szándékú, a Cseppkő Gyermekotthon lakóit látják vendégül. Az otthonnak tárgyi adományokat gyűjtenek, a tombola bevételéből pedig szintén az otthon gyermekeit támogatják. 

Tavaly és idén is volt egy kezdeményezés, mely szerint 100 eldobható kamerát osztottak szét Budapesten hajléktalanoknak, hogy a saját szemszögükön keresztül mutassák be a várost. A MyBudapest Photo Project szakmai zsűri által kiválogatott pályamunkáit ti is szemügyre vehetitek. Az utca más képen. Az utcán másképpen. címet viselő kiállítást szeptember 28-ig ingyenesen nézhetitek meg az 5. kerületi FUGA-Budapesti Építészeti Központban. Sőt kedvenceitekre szavazhattok is, hiszen a legjobbnak ítélt képekből és az alkotók történeteiből 12+1 bekerül a MyBudapest 2018 naptárba.

Hogy milyen is valójában az élet a Ráday utcában, a Ráday korzón kiderül, ugyanis pénteken és szombaton szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és hamburgerezőt is felfedezhettek. Az esemény elsődleges célja, hogy az egész Belső-Ferencváros erre az időre egy izgalmas közösségi térré váljon. A programok között lesz gyerekjóga, játékos interaktív program, közös kalács és kenyérsütés, megismerhetitek a Bakáts téri templomot és orgonàját, kiderül, hogy jártak-e a Ráday könyvtárban a Pál utcai fiúk, tehettek sétát az irodalmárok lakóhelyén és többek közt élő zenével is kedveskednek a Ráday korzón.