Let’s go

Hogy ne unatkozz otthon:-)

Let’s go

10 órától a Let’s go című egy órás műsorban a legolcsóbbtól a legextrémebb programig mindent feltárok neked! Így kedvedre válogathatsz a napi aktualitások közt és délután, vagy este már indulhatsz is, hogy részese légy és ne otthon unatkozz! Viheted a párod, barátod/ barátnőd, a tesód, a szüleidet, vagy akit csak akarsz, hisz bőven van miből csemegézni. A terítéken fesztivál, koncert, sport, színház, mozi, kiállítás is szerepel.
Sőt: Ha van jó program ötleted szívesen fogadom azt is!!!

Mák Kata

Most, hogy visszaszámolok… 14 éve vagyunk barátságban a mikrofonnal:-). Ennyi idő után ki is merem jelenteni, ez az a szakma, amit nem lehet megunni, hisz mindig változatos. Be is bizonyítom neked, ha velem tartasz a MusicFm-en. Véletlenül kerültem a mikrofon közelébe, hamar megfertőzött azonban a rádió semmihez sem hasonlító hangulata, így a hírszerkesztés mellett műsorvezetőként is kipróbáltam magam. Végül a műsorvezetés mellett döntöttem. És hogy mit csinálok, amikor nem dolgozom? Kirándulok, sportolok, imádom a bulikat… igazi örökmozgó vagyok, aki nem tud otthon ülni.

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.07.26.

 

Az Agárdi Ütős Fesztiválon külföldi formációkkal és hazai bandákkal is találkozhattok majd, lesz beatbox, haka öröm és transzdobolás, interaktív dobtér, hangszerkészítés és rengeteg meglepetés is! A reggeleket egy jó kis napindító jógával kezdhetitek majd meg, aztán megtekinthetitek egy interaktív mesét, illetve lesz afro-tánc tanítás, tahiti tánctanítás, haka bemutató, egészségmegőrző programok, játék és alkotótér, ritmusgyakorlatok gyerekeknek, spontán színpad, hangszerkészítés, kölyökjurta, fényfestés, pólófestés, mesefal, Dénes és a Csajok kiállítás és még sok más izgalom, úgyhogy semmiképp se hagyjátok ki az Ütős Fesztivált, Agárdon!

A Balaton északi részén, Ábrahámhegy felett található egy Salföld, ott lesz a Salföldi Dalföld nevű esemény, ahol neves képző-, ipar-, és előadóművészek kiállítását és műsorát élvezhetik felnőttek és gyerekek egyaránt! A megnyitó után rögtön egy szuper fotókiállítást tekinthettek meg, majd lesz színházi előadás és népzenei koncert is! A rendezvény második napján aztán „Az Iszlám filozófia és kultúra sarokkövei” című előadást hallgathatjátok meg, de lesz gyermektánc, szólókoncert, folkkocsma és kiváló jazz zenét is hallhattok majd! A harmadik nap a szentmisével startol amit egy szuper túra követ, lesz gyermektánc, egy néprajzkutató előadása „Változó Kalotaszeg – a muszulytól az autópályáig”  címmel, illetve hangulatos koncerteket is kínálnak egészen estig. A rendezvény egész ideje alatt pedig folyamatos kézműves foglalkozáson vehettek részt!

A Balatonszárszói Sárkányfesztiválra nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is sok szeretettel várja a Csukás Színház! A rendezvényen találkozhattok Süsüvel és a többi kedves Csukás mesefigurával, lesznek zenés mesejátékok, színházi előadások, koncertek csupa-csupa családi gyerekprogrammal készültek tehát a szervezők! A rendezvény a Fabula Együttes gyerek koncertjével startol, ezt követi majd Kutyánszky Kázmér, avagy A versíró kutya kalandjai című zenés mesejáték, illetve a Pasik a pácban című előadást is megtekinthetitek, de lesz zenés jelmezes mese felvonulás, zenés interaktív bűvész műsor, báb-mesejáték, zenés mesegála, illetve Móka Miki és barátai játékkal is kedveskednek a gyerekeknek, a rendezvényt pedig a mini disco zárja Süsüvel, illetve a lufieregetés!

Szentgotthárdon minden nyáron egy több napos rendezvényre, a Szentgotthárdi Történelmi Napokra várják az érdeklődőket! A programok során az 1664-ben, a város határában lezajlott csatáról emlékeznek meg, melynek során a császári csapatok győzelmet arattak a török haderő ellen. Mára már a színes vásári forgatag, a jelmezes felvonulás, a csata újrajátszása, történelmi élőkép, íjászok és kaszkadőrök bemutatói, hagyományőrző nép játékok, katonai parádé, népművészeti vásár és a szentgotthárdi csatát bemutató kiállítás a legfőbb szenzációi a rendezvénynek. De lesz még hintós kikiáltó, lovasíjász bemutató, rockopera összeállítás, fáklyás őrjárat, török fegyver és ruházati bemutató, tüzérségi bemutató és tűzfegyver kiképzés, sőt a Szentgotthárdi csata emlékfutásra is sor kerül, több korosztályban és kategóriában, láthattok még tűzijátékot, lesz retro disco és Bikini koncert Szentgotthárdon a Történelmi Napokon!

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.07.25.

 

A Töröki Szárnyas Fesztivál és Nemzetközi Hőlégballon Kupát Törökszentmiklóson tartják, ahol a programok fáklyás felvonulással startolnak két útvonalon is, aztán lesz majd térzene és a páratlan látványt ígérő Hőlégballon Kupa is kezdetét veszi. Az előkészületeket is megcsodálhatjátok, illetve meghallgathatjátok Szőke András előadását, találkozhattok a Tetovált Séffel, Mága Ernővel és népi zenekarával, sőt egy szuper rock and roll showt is figyelemmel kísérhettek. A kísérőprogramokból sem lesz majd hiány, a gasztro-színpadon egy helyi chef mutatkozik be, illetve egy Venesz-díjas mesterszakács  „Gasztronómiai utazás a rezidenciák világában” című előadásán is részt vehettek, de lesz még solymászbemutató, madár szabadon-engedés, postagalamb röptetés, óriás palacsintasütés, lézerharc, buborékfoci és játszóház.

A Természet Operaháza egy operafesztivál a Tisza-tavon, ahol a minőségi kultúra, a természet és a sportszerető életmód találkozik. A programok több helyszínen zajlanak majd a rendezvény ideje alatt, lesz például operajóga, gálakoncert, aztán körbetekerhetitek a Tisza-tavat is, melynek célja, hogy összekapcsolják az egészséges életmódot a kultúrával, az utat ugyanis természeti környezetben, zenei betétekkel, pihenőkkel megszakítva tehetitek majd meg, illetve minden egyes megállónál más-más művésszel is találkozhattok, akik egy rövid részlet idejére elrepítenek titeket a táncművészet vagy éppen a kamarazene világába. De lesz még fuvola előadás, megnézhetitek az István a király című mini rockoperát, táncbemutatót, és egy új kezdeményezésen is részt vehettek, melynek során minikoncerteket hallgathattok meg különleges helyszíneken, amelyeket a Tiszai hajósok világát megidézve, 8-10 fős csónakokkal közelíthettek majd meg.

A Palóc Hagyományéltető Napok idén a Szent László emlékévhez is kapcsolódik. Balassagyarmaton a rendezvény keretében lesz lelki erő fejlesztés, hallhattok előadást a szeretetről Mikszáth Kálmán novellái alapján, sőt bábokkal és muzsikával életre keltik a palóc mesevilágot is! Képekkel is találkozhattok palóc falvak múltjából és jelenéből, népzenei és néptánc tehetségkutató is lesz, illetve népviseletes menet és szentmise, mely után palóc falvak hagyományőrző műsorát is megtekinthetitek egy kis közös énekléssel egybekötve!

A Cserszegtomaji Sörnapok a Gyenes négyessel startolnak, majd a sörnapok ünnepélyes megnyitója következik. A Rézfúvósok is bemutatják majd tudásukat, egy zenés műsort is meghallgathattok Máté Péter válogatott dalaiból, majd lesz látványtánc, egy tangóharmonika művész is színpadra lép, illetve Antal Timi akusztikus koncerttel örvendezteti majd meg a közönséget. Ha már Cserszegtomajon jártok, akkor feltétlenül látogassatok el a Cserszegtomaji-kútbarlangba, amely szövevényes hálózattal, valamint különleges formakinccsel rendelkezik. 

 

Kata ma ezeket a programokat ajánlotta - 2017.07.24.

 

Fonyódon tarják a Hal és Petyek Napokat a hétvégén. A Petyek egy olyan fonyódi halászlé, amit igen speciális módon készítenek el 3 féle halból. A titkos főzet Farkas József receptúrája alapján készül, aki 1952 óta készíti így az egyedi ételt, a Petyeket, amelyet három napon keresztül fogyaszthattok majd. Ezen kívül lesz még gasztro show, számos halas ételt kóstolhattok, láthattok néptánc bemutatót, lesz népzenei műsor, bulizenekar, retro show és főzőműsor is, egy igazi mesterszakáccsal.

Vonyarcvashegyen a Vonyarci Boros Forgatagon sok-sok ízletes falatot kóstolhattok, lesz kézműves vásár a helybeliek által készített szuvenírekkel, illetve gyermek programokkal és koncertekkel is várják majd az érdeklődőket! Az 5 napos rendezvényen hallhattok fúvószenekar koncertet, fellépnek mazsorettek, aztán lesz négy próba, interaktív zenés mesejáték, operett műsor és a hazai hírességek is tiszteletüket teszik, színpadra lép többek között a Holdviola együttes, a Kelemen Kabátban és Ocho Macho is, sőt a rendezvény utolsó napján, vasárnap még utcabál is lesz!

Miskolcon tartják a Középkori Forgatag nevű rendezvényt a Diósgyőri várban és a Lovagi tornák terén! Az eseményen csaknem kétszáz hagyományőrző idézi majd meg a múltat a rettegett harcosokkal, hadi tornával, szekértáborral, középkori táncokkal, vidám történetekkel, zenés komédiásokkal és mesteremberekkel. Lesznek történelmi előadások és látványos küzdelmek, megjelennek majd a legendás kardforgatók, találkozhattok a Szent György Lovagrenddel, a Vermes törzzsel és a Kaposvári Fekete Sereg Lovagrenddel is, a hagyományőrző csapatok pedig látványos csatában mérik majd össze erejüket, ahol fegyverek ropognak és ágyúk is eldördülnek majd. Ezen kívül lesznek még  középkori táncok, vásári komédiák, a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek és még számos múltidéző szórakozás.

A Szoboszlói Folkhétvégén a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket, esténként pedig országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták és táncosok nyújtanak majd maradandó élményt. Találkozhattok hímző és fafaragó mesterekkel, lesz gyermekműsor, citerazenekar, prímás találkozó és néptánc bemutató, táncház és szuper zenekarok is megjelennek majd, ott lesz többek között a híres Csík zenekar, a fesztivál egész ideje alatt pedig népi kismesterségek bemutatója és vására is lesz Hajdúszoboszlón.